Luke Vesi-uutiskirje | Lue selaimessa

​​​​​​​

KALATALOUS

Kalaa riittää ruokapöytiin

Koronakriisi on näkynyt Suomen kalataloudessa muun muassa kalan hinnan laskuna ja kalastajien myyntiväylien vähenemisenä.

Lue lisää
​​​​​​​​​​​​​​

Kuva: Meri- ja kalatalousverkosto

KAUPALLINEN KALASTUS

Tärkeitä apuvälineitä kalatalousalueille

Kalatalouden innovaatio-ohjelmissa, kuten kumppanuusohjelmassa, tehdään töitä kalastuksen jatkuvuuden turvaamiseksi. Kalatalouden ympäristöohjelmassa on tuotettu hyödyllistä materiaalia kalatalousalueiden uusien käyttö- ja hoitosuunnitelmien tekemisen tueksi.

Lue lisää
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

KALANKASVATUS

Luke selvitti kirjolohen tehokkaimmat tuotantoalueet 

Kalankasvatusyksiköiden tuotantopaikan sijainti vaikuttaa olennaisesti tuotannon tehokkuuteen ja siten yritystoiminnan kannattavuuteen.

Lue lisää

​​​​​​​

KALAHAVAINNOT.FI

Tieto- ja seurantapalvelu on uudistunut

Uudistettu sivusto kokoaa yhteen Luken tuottaman kalalajitiedon ja kalastuksen seurantaan liittyvät palvelut. Samasta osoitteesta pääset seuraamaan esimerkiksi pohjoisten jokien lohennousua.

Lue lisää

KALAT JA POIKKEUKSELLISET SÄÄT

Tutustu uuteen osioon verkkosivuillamme

Miten poikkeukselliset säät vaikuttavat luonnonvaroihimme, kuten kaloihin? Luken asiantuntijat kertovat. Ääriolosuhteiden yleistyminen tuo haasteita kaikille kaloille.

Lue lisää

TORNION- JA SIMOJOEN NOUSULOHISEURANTA

Simojoen lohivuodesta tulossa hyvä, Tornionjoen tilanne tarkentuu vielä

Kesäkuun aikana Tornion- ja Simojokeen on noussut lohia kudulle runsaammin kuin kolmena edellisenä vuonna, vaikka lohennousu käynnistyi tavanomaista myöhemmin. Nousulohimäärien kehitystä voi seurata verkossa alkusyksyyn saakka, jolloin nousukalaseuranta päättyy.

Lue lisää

TENOJOEN NOUSULOHISEURANTA

Kevättulva vaikeutti seurantojen aloittamista

Tenojokeen nousevien lohien kokonaismääriä on viimeisen kahden vuoden ajan seurattu kaikuluotauslaskennoilla Polmakissa, noin 55 kilometriä Tenojokisuulta ylävirtaan. Kaikuluotausseurantaa jatketaan myös kesällä 2020.

Lue lisää

INARIJÄRVI

Kalaistutukset etenevät hyvin

Inarijärvelle on suunniteltu istutettavaksi vuoden 2020 aikana noin 170 000 taimenen, 57 000 nieriän ja 314 000 pohjasiianpoikasta. Luke hoitaa Inarijärven kalatalousvelvoitteen istutukset.

Lue lisää

IIJOKI

Ohjausaita

testissä Iijoessa

Luke tutkii lohen vaelluspoikasten ohjaamiseen tarkoitetun kelluvan ohjausaidan toimivuutta Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen yläkanavassa.

Lue lisää

OULUJOKI

Miten vaellussiika menestyy?

Luke selvittää Oulujoen vaellussiian luonnonlisääntymistä Sateenvarjo III -hankkeessa, joka tähtää vaelluskalakantojen elvyttämiseen.

Lue lisää

PALVELUT

Ota yhteyttä Luken asiakasvastaaviin

Tutustu palveluihin


Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista.


Seuraa Lukea somessa

Twitter | Facebook | LinkedIn | Instagram


Luonnonvarakeskus

Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki


Hallitse uutiskirjetilauksia | Tietoa Luonnonvarakeskuksesta