Luke Kierto-uutiskirje |  Lue selaimessa

LUKE KIERTO 1/22

KAMPANJA

Funktionaalisuutta biopohjaisiin tuotteisiin älykkäällä luonnonvarojen käytöllä

 

Luke tutkii ja kehittää biopohjaisia ratkaisuja, jotka lisäävät tuotteiden toiminnallisuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä sekä luovat uusia biokiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia.

VIDEO

Luke Tieteiden yössä 2022

VIDEO

Biopohjaiset antiviraaliset ratkaisut metsistä

UUTINEN

Pajusta pohjolan bambu? Luke kartoitti viljeltävän pajun potentiaalia

 

Monipuolinen paju on yksi nopeakasvuisimmista Suomessa viljeltävistä puulajeista. Luke tarkasteli laajassa synteesityössään nopeakiertoisen pajun mahdollisuuksia biokiertotaloudessa.

BLOGI

Pajussa on potentiaalia

 

”Kevät tuo mukanaan virpojat ja pajunkissat. Kissoistaan paju tunnetaan, mutta tunnetaanko se viljelykasvina ja raaka-aineena? Uusimpien tutkimusten mukaan pajussa olisi monenlaista potentiaalia”, kirjoittaa Luken erikoistutkija Anneli Viherä-Aarnio.

ARTIKKELIT

Mitä kasvu- ja kuiviketurpeen tilalle?

 

Energiaturpeen tuotanto vähenee, ja samalla vähenee myös kasvu- ja kuiviketurpeen tuotanto. Korvaavia materiaaleja etsitään ja kehitetään nyt kuumeisesti. Lue aiheesta lisää seuraavista jutuista: Mitä kasvu- ja kuiviketurpeen tilalle sekä Kuiviketurpeelle on vaihtoehtoja – tutkimus vertaili eri materiaalien sopivuutta eläintiloille.

 

WEBINAARI

Turve, tiede ja tulevaisuus -webinaarisarjan tallenteet katsottavissa

 

Mitä tuore tutkimustieto sanoo turpeesta ja sen tulevaisuudesta? Alkuvuoden kolmiosaisessa webinaarisarjassa Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat vastasivat ajankohtaisiin kysymyksiin turpeen ja turvemaiden käytön tulevaisuudesta.

NEWS

Luke joined the Circular Bioeconomy Alliance

 

Natural Resources Institute Finland (Luke) joined The Circular Bioeconomy Alliance (CBA) with five different organizations last Fall. His Royal Highness The Prince of Wales has established the Circular Bioeconomy Alliance in 2020 to accelerate the transition to a circular bioeconomy that is climate neutral, inclusive and prospers in harmony with nature.

BLOG

Circular bioeconomy should be planned in synergy with wider sustainability transitions

 

“Sustainability transition in agriculture and food are driven by the evolution of consumer values and food diets, market power and organisation of food industry and retail, technology development, and environmental and agricultural policies. These are under change. But what kind of sustainability transition would provide best circumstances for circular agriculture and food economy?” writes Luke’s Research Professor Heikki Lehtonen.

POLITIIKKASUOSITUS

Kiertotalouden askeleet kestävään arvonluontiin

 

Kiertotalous muuttaa yhteiskunnan toimintaa tavoilla, joita emme pysty vielä ennakoimaan. Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) Kestävän kasvun avaimet  ohjelman rahoittamien CICAT2025-, Package-Heroes- ja SUDDEN-hankkeiden tuoreessa politiikkasuosituksessa tarkastellaan kiertotalouden arvonluontimallia, joka yhdistää kestävyyden eri näkökulmat ja huomioi tuotantoa, palveluita sekä kulutusta koskevan ajattelun, toimintatapojen ja päätöksenteon uudelleenarvioinnin.

Tutustu asiantuntijapalveluihimme


Tarjoamme monipuolisia tutkimus- ja kehityspalveluita. Käytössämme ovat tasokkaat tutkimusympäristöt ja laajat tietovarannot.

Ota yhteyttä!


Asiakaspäälliköt Juha-Matti Katajajuuri ja Lotta-Heikkilä


Kaikki  asiakasvastaavat

Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista.

Seuraa Lukea somessa

Twitter | Facebook | LinkedIn | Instagram

Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki


Hallitse uutiskirjetilauksia | Tietoa Luonnonvarakeskuksesta